Nieuwe functionaliteit op het platform toegevoegd

upload_knopje.png
Afbeelding.png

Gisteravond hebben wij met succes nieuwe functionaliteit aan het platform toegevoegd. De verbeteringen zijn voornamelijk aan de beheerkant, maar ook aan de clientkant te vinden.
Het is nu mogelijk om zonder de Adobe flash module audiobestanden toe te voegen aan de verschillende items. Daarvoor hebben we een nieuw icoon geïntroduceerd (zie bijlage). Dit knopje vind u naast het microfoontje. Deze toevoeging houdt in dat u ook vanaf een Tablet/Ipad audiobestanden kunt toevoegen aan het platform.
Daarnaast hebben we de upload van afbeeldingen verbeterd. Ook daarvoor is geen Adobe Flash module meer nodig en kunt u vanaf een Tablet/Ipad een foto maken en deze toevoegen aan het platform (bv Mijn Site, Profielfoto, etc.)
Ten slotte is bij het toevoegen van afbeeldingen een beeldbewerkingsfunctie toegevoegd. Bij het toevoegen van een afbeelding wordt de nieuwe afbeelding getoond in een kader (zie bijlage). Vervolgens kan men selecteren welk deel van de afbeelding getoond moet worden door het kader te verschuiven en/of groter/kleiner te maken. De afmetingen van het getoonde kader is afhankelijk van het op die plek gebruikte sjabloon in het platform en zorgt er voor dat de afbeelding op een correcte wijze in het platform wordt weergegeven.
We menen dat door deze toevoegingen het gebruik en het beheer van het platform voor zowel cliënten als familie en professionals verder is vereenvoudigd en verbeterd.
We vragen u dan ook om deze informatie verder binnen uw organisatie te verspreiden.
Mochten er over deze nieuwe toevoegingen nog vragen of opmerkingen zijn, dan horen wij dat graag.
Jaap Verbeek
Stichting Ookjij.nl

M: 06 55388408

Maatjes Module

Stichting Ookjij.nl heeft samen met drie zorgorganisaties een nieuwe module voor het Landelijk Community Platform ontwikkeld. Met deze module (“Maatjes Zoeken”) kunnen mensen met een verstandelijke beperking in een veilige omgeving nieuwe contacten leggen. Deze module is vanaf 1 februari 2016 online gekomen.
In een pilotproject wordt momenteel met een groep gebruikers uit verschillende zorgorganisaties de module uitgebreid beproefd.
Om een indruk te krijgen van de mogelijkheden hebben we een instructievideo gemaakt:
 

Clienten van Ipse de Bruggen gaan “online”

In de afgelopen maanden is er door Ipse de Bruggen onderzoek gedaan naar de wensen en mogelijkheden van cliënten. Dit onderzoek heeft er o.a. toe geleid dat Ipse de Bruggen samen met een groep cliënten een pilot is gestart met het digitaal cliëntenportaal. Dit is een grote wens voor cliënten die in het dagelijks leven moeilijk contact maken.

Ipse de Bruggen wil door middel van dit cliëntenportaal cliënten ondersteunen bij het verhogen van de digitale vaardigheden, het vergroten van het sociale netwerk of het verbeteren van de communicatie met anderen. Om te onderzoeken of het cliëntenportaal hiervoor het juiste middel is, zijn twintig cliënten en hun begeleiders/ouders begonnen met een twaalf weken durende pilot waarin zij het portaal mogen uittesten. Hierbij geven zij hun mening over de aangeboden modules en het platform.

Ouders zijn enthousiast

Om het project goed te evalueren is er een ouderbijeenkomst georganiseerd. Familieleden zijn enthousiast over de mogelijkheden die het portaal biedt voor de cliënten. Ze hebben vanaf het begin van de pilot regelmatig contact gehad met elkaar via het portaal. Een ouder vertelt dat hij het fijn vindt dat dit voor zijn dochter op een veilige manier gebeurt. Andere ouders zijn bezig om familieleden uit het buitenland toe te voegen aan het portaal, zodat hun dochter kan beeldbellen met een tante in Suriname.

De pilot gaat door tot eind juli. Uit de proefperiode moet blijken of het platform daadwerkelijk geschikt is om organisatie breed in te zetten.

2014-06-16_20.51.42.jpg
2014-06-16_21.10.07.jpg

Quli breidt dienstverlening uit.

Zorgplatform van Quli gekoppeld met de TARA Leeromgeving van Stichting Ookjij.nl

Zorgplatform Quli heeft haar dienstverlening verder uitgebreid middels een intelligente en beveiligde koppeling met het TARAplatform, de E-learningomgeving voor mensen met een (verstandelijke) beperking van Stichting Ookjij.nl.

 

TARA biedt de mogelijkheid om mensen met een (verstandelijke) beperking nieuwe competenties en vaardigheden aan te leren. Het platform is bijzonder gebruiksvriendelijk voor mensen met een (verstandelijke) beperking. Zowel de begeleiders, als mensen met een beperking kunnen er snel mee aan de slag. Het platform ondersteunt verschillenden vormen van navigatie (muis/toetsenbord, 2-knopsbediening en 1-knopsbediening) en de mogelijkheid voor audio-ondersteuning voor mensen die niet kunnen lezen of schrijven. Alle navigatie- en applicatie-instellingen zijn op gebruikersniveau te beheren.

 

TARA omvat inmiddels meer dan 200 leerobjecten verdeeld over 9 thema’s. TARA biedt tevens lesstofontwikkelaars binnen zorgorganisaties de mogelijkheid om zelf lesmateriaal te maken. Daarmee krijgen zij de mogelijkheid om de lesstof nog verder te personaliseren op de individuele cursist.

 

De koppeling  van TARA in Quli biedt de mogelijkheid om de zelfredzaamheid en sociale participatie van clienten verder te vergroten.

 

Quli (Quality of Life) is een e-Health-platform dat gebruikers zelfredzaam maakt, preventieve hulpmiddelen biedt en hen in staat stelt om zelf de regie over hun zorg en welzijn te voeren. In Quli is de burger in een veilige digitale omgeving de baas over al zijn medische gegevens. Via het sociale netwerk in Quli deelt de burger zijn ervaringen met familie, vrienden, lotgenoten en zorgprofessionals. Hij bepaalt wie er inzage heeft in welke gegevens. Tegelijkertijd draagt Quli bij aan effectievere en betaalbare zorg.

 

QULI koppelt aan bestaande platforms zoals Tara om daardoor gebruik te maken van elkaars kwaliteiten. Zie voor meer informatie www.quli.nl

Nieuwe recepten in de TARA leeromgeving

Er zijn vijf nieuwe leerobjecten aan de TARAleeromgeving toegevoegd. Het zijn leuke recepten, die niet moeilijk zijn om te maken. Door de toevoeging van gesproken teksten bij de recepten zijn de recepten ook toegankelijk voor mensen, die slechtziend zijn of moeite hebben met lezen. De toegevoegde opdrachten geven de lessen een extra verdieping.

De recepten zijn beschikbaar gesteld door de redactie van het Tof! Kookboek.

Organisaties, die gebruik maken van de leeromgeving kunnen de recepten uit de TARA store ophalen.

Heb je geen inlogcode voor de TARAleeromgeving, kijk dan op http://complaid.nl en gebruik de inlogcode 665545 en kies vervolgens het logo van Ookjij. Onder de knop TARA vindt je in het menu de vijf recepten.

 

Wil je meer weten over de recepten uit het Tof! kookboek. Neem dan contact op met de redactie van Tof! via info@tofblad.nl