Hét Online platform

Het platform van Ookjij.nl is een webgebaseerd programma en biedt een complete online omgeving. Naast veel lesmateriaal, een mailbox een levensboek en een eigen fotoboek biedt het platform ook de mogelijkheid om nieuwe vriendschappen binnen de Ookjij community te vinden. Daarnaast biedt het platform de zorginstellingen de mogelijkheid om op digitale wijze te communiceren met cliënten, door middel van het rondsturen van enquêtes, publicaties over de eigen organisatie of toegang te geven tot delen van het eigen Ondersteuningsplan.

"Door het platform van Ookjij heb ik meer vrienden gekregen"

Toegankelijkheid van het platform

Het Internetplatform van Ookjij.nl is ontworpen voor mensen met een verstandelijke beperking. Alleen zij (en hun begeleider, coach, familie, verwanten of bekenden) hebben toegang tot het platform. Het platform onderscheidt zich van andere Internetapplicaties door een hoge mate van toegankelijkheid voor mensen met een (verstandelijke) beperking. In alle modules worden specifieke ontwerpregels gehanteerd:

  • Elke module heeft een eigen unieke kleur. De kleur van de knop in het hoofdmenu. De kleuren van de naastliggende knoppen hebben een duidelijk helderheidsverschil, waardoor gebruikers met een visuele beperking (slechtziendheid, kleurenblindheid, etc.) gemakkelijk kunnen navigeren.
  • Elke gebruiker heeft een eigen profiel waarin de instellingen voor toegankelijk (fysiek en verstandelijk) zijn opgenomen.
  • Alle systeemteksten zijn voorzien van ondersteunende audio voor de gebruikers die moeite hebben met lezen.
  • Elke Content pagina heeft een standaard indeling met een bovenbalk (navigatie naar voorgaande keuzemenu’s) en, indien nodig, een onderbalk voor de navigatie binnen de module.
  • Navigatie wordt standaard ondersteund met toetsenbord/muis, 2-knopsbediening alsmede 1-knopsbediening.
  • Navigatie binnen de modules is vereenvoudigd en consistent in het gehele platform.
inlogscherm.png

Authenticatie


Naast de gebruikelijke authenticatie met gebruikersnaam en wachtwoord is ook een eenvoudige authenticatie gerealiseerd. Deze authenticatie van de cliënt vindt plaats middels een 6-cijferige code in combinatie met een eigen unieke afbeelding. Deze methode is uitermate geschikt voor gebruikers, die moeite hebben met lezen en schrijven. Om de veiligheid van deze methode te kunnen waarborgen zijn extra maatregelen geïmplementeerd.

"E-learning heeft de toekomst"