Ookjij zoekt een maatje

scherm1.png

In 2018 is Stichting Ookjij.nl gestart met een project waarbij een nieuwe leermethode werd geïntroduceerd in de vorm van een “Serious Game”. Dit spel heet “Reizen” en de speler kan als ontdekkingsreiziger informatie verzamelen over plaatsen in Nederland door middel van spelletjes, informatie en quizzen. Het spelen van het spel kan samen met anderen worden gespeeld, zodat interpersoonlijke contacten tussen deelnemers worden gestimuleerd.

De afgelopen maanden is het spel door verschillende mensen met en zonder visuele en een verstandelijke beperking  uitgebreid getest. Hun feedback is inmiddels verwerkt en het spel is volledig operationeel.

Het spel is zo ingericht dat de speler zonder beperking een hoger “handicap” krijgen, waardoor iedereen op een gelijkwaardige wijze met/tegen elkaar kan spelen en zijn of haar scores kan uitwisselen met vrienden, familie en bekenden op het platform van Ookjij.

De huidige versie van het spel omvat drie locaties in Den Haag. Bij voldoende succes zal het spel worden uitgebreid met meerdere locaties en extra functionaliteit.

Het spel is beschikbaar via www.ookjij.nl onder de knop “Spelen”. Om de scores van het spel te bewaren is registratie vereist onder de knop “Registeren”. Door aan te melden via www.complaid.nl krijgt de speler met de zelfgekozen inlognaam (gebruikersnaam) en wachtwoord toegang tot zijn of haar eigen omgeving.

Dit project is mede mogelijk gemaakt door de steun van het VSB-fonds, Gemeente Den Haag en het Bartimeus-fonds.

Bekijk onderstaande video voor meer informatie.