Clienten van Ipse de Bruggen gaan “online”

In de afgelopen maanden is er door Ipse de Bruggen onderzoek gedaan naar de wensen en mogelijkheden van cliënten. Dit onderzoek heeft er o.a. toe geleid dat Ipse de Bruggen samen met een groep cliënten een pilot is gestart met het digitaal cliëntenportaal. Dit is een grote wens voor cliënten die in het dagelijks leven moeilijk contact maken.

Ipse de Bruggen wil door middel van dit cliëntenportaal cliënten ondersteunen bij het verhogen van de digitale vaardigheden, het vergroten van het sociale netwerk of het verbeteren van de communicatie met anderen. Om te onderzoeken of het cliëntenportaal hiervoor het juiste middel is, zijn twintig cliënten en hun begeleiders/ouders begonnen met een twaalf weken durende pilot waarin zij het portaal mogen uittesten. Hierbij geven zij hun mening over de aangeboden modules en het platform.

Ouders zijn enthousiast

Om het project goed te evalueren is er een ouderbijeenkomst georganiseerd. Familieleden zijn enthousiast over de mogelijkheden die het portaal biedt voor de cliënten. Ze hebben vanaf het begin van de pilot regelmatig contact gehad met elkaar via het portaal. Een ouder vertelt dat hij het fijn vindt dat dit voor zijn dochter op een veilige manier gebeurt. Andere ouders zijn bezig om familieleden uit het buitenland toe te voegen aan het portaal, zodat hun dochter kan beeldbellen met een tante in Suriname.

De pilot gaat door tot eind juli. Uit de proefperiode moet blijken of het platform daadwerkelijk geschikt is om organisatie breed in te zetten.

2014-06-16_20.51.42.jpg
2014-06-16_21.10.07.jpg

Quli breidt dienstverlening uit.

Zorgplatform van Quli gekoppeld met de TARA Leeromgeving van Stichting Ookjij.nl

Zorgplatform Quli heeft haar dienstverlening verder uitgebreid middels een intelligente en beveiligde koppeling met het TARAplatform, de E-learningomgeving voor mensen met een (verstandelijke) beperking van Stichting Ookjij.nl.

 

TARA biedt de mogelijkheid om mensen met een (verstandelijke) beperking nieuwe competenties en vaardigheden aan te leren. Het platform is bijzonder gebruiksvriendelijk voor mensen met een (verstandelijke) beperking. Zowel de begeleiders, als mensen met een beperking kunnen er snel mee aan de slag. Het platform ondersteunt verschillenden vormen van navigatie (muis/toetsenbord, 2-knopsbediening en 1-knopsbediening) en de mogelijkheid voor audio-ondersteuning voor mensen die niet kunnen lezen of schrijven. Alle navigatie- en applicatie-instellingen zijn op gebruikersniveau te beheren.

 

TARA omvat inmiddels meer dan 200 leerobjecten verdeeld over 9 thema’s. TARA biedt tevens lesstofontwikkelaars binnen zorgorganisaties de mogelijkheid om zelf lesmateriaal te maken. Daarmee krijgen zij de mogelijkheid om de lesstof nog verder te personaliseren op de individuele cursist.

 

De koppeling  van TARA in Quli biedt de mogelijkheid om de zelfredzaamheid en sociale participatie van clienten verder te vergroten.

 

Quli (Quality of Life) is een e-Health-platform dat gebruikers zelfredzaam maakt, preventieve hulpmiddelen biedt en hen in staat stelt om zelf de regie over hun zorg en welzijn te voeren. In Quli is de burger in een veilige digitale omgeving de baas over al zijn medische gegevens. Via het sociale netwerk in Quli deelt de burger zijn ervaringen met familie, vrienden, lotgenoten en zorgprofessionals. Hij bepaalt wie er inzage heeft in welke gegevens. Tegelijkertijd draagt Quli bij aan effectievere en betaalbare zorg.

 

QULI koppelt aan bestaande platforms zoals Tara om daardoor gebruik te maken van elkaars kwaliteiten. Zie voor meer informatie www.quli.nl

Nieuwe recepten in de TARA leeromgeving

Er zijn vijf nieuwe leerobjecten aan de TARAleeromgeving toegevoegd. Het zijn leuke recepten, die niet moeilijk zijn om te maken. Door de toevoeging van gesproken teksten bij de recepten zijn de recepten ook toegankelijk voor mensen, die slechtziend zijn of moeite hebben met lezen. De toegevoegde opdrachten geven de lessen een extra verdieping.

De recepten zijn beschikbaar gesteld door de redactie van het Tof! Kookboek.

Organisaties, die gebruik maken van de leeromgeving kunnen de recepten uit de TARA store ophalen.

Heb je geen inlogcode voor de TARAleeromgeving, kijk dan op http://complaid.nl en gebruik de inlogcode 665545 en kies vervolgens het logo van Ookjij. Onder de knop TARA vindt je in het menu de vijf recepten.

 

Wil je meer weten over de recepten uit het Tof! kookboek. Neem dan contact op met de redactie van Tof! via info@tofblad.nl