TARA

TARA is een online lesprogramma voor mensen met een verstandelijke beperking. Er wordt gebruik gemaakt van een leermethodedie zowel aansluit bij de leerlijnen die men in het speciaal onderwijs en praktijkonderwijs gebruikt, als bij de INVRA-methode die gebruikt wordt bij zorginstellingen.

 

Dit online lesprogramma is gemaakt voor mensen met een verstandelijke beperking. Zo ondersteunt TARA gebruikers in hun verdere ontplooiing en bij het verkrijgen van de regie over hun eigen leven. Het helpt ze om zelfstandiger te functioneren. Thuis, op school, of binnen de instelling. Naast lesmateriaal bevat TARA een beveiligd communicatieplatform waar gebruikers hun netwerk kunnen onderhouden en vergroten. Daarbij is TARA ook geschikt voor gebruikers die niet kunnen lezen.

 

TARA is bijzonder gebruiksvriendelijk. Zowel de begeleiders als de cliënten met een verstandelijke beperking kunnen er snel mee aan de slag.

  Abonnementsvormen

TARA kent drie abonnementsvormen. Welke variant het meest geschikt is voor úw instelling hangt af van de manier waarop u TARA in wilt zetten.

TARAFree  is het abonnement voor particulieren. waarmee u TARA voor een jaar kunt uitproberen. U krijgt toegang tot de communicatieomgeving (chatprogramma en mailbox) en een aantal lessen. Bij TARAFree kunnen deelnemers gebruikmaken van 5 login's.

Het is ook mogelijk om een jaarabonnement voor particulieren af te sluiten via de website!

TARAWijs biedt een compleet ingerichte omgeving in de vormgeving van OokJij.nl. Deze abonnementsvorm werkt met licenties en is geschikt voor onderwijsinstellingen. U betaalt afhankelijk van het aantal gebruikers en van het aantal lessen dat u afneemt.

TARAPro is de meest complete variant. Uw instelling kan gebruikmaken van al het lesmateriaal én zelf lesmateriaal in het systeem plaatsen. Daarbij kunt u de vormgeving aanpassen aan die van uw instelling, zodat TARA binnen de huisstijl past.

 

Stichting Ookjij.nl heeft de exploitatie van het landelijk community platform ondergebracht bij Complaid B.V.